Loka-marraskuu on ollut syksyn vauhdikkainta aikaa. Kiitos ensimmäisen periodin verkkokurssin minulla oli palllljon vapaa-aikaa tulla ja mennä.

Finnlust: olen jälleen töhöttämässä mukana Finnlustin toiminnassa, milloin hoidan sihteerin virkaa kokouksissa, milloin olen järjestämässä ohjelmaa jäsenille ja muille kiinnostuneille. Meillä oli alkusyksystä retki Bjärredin Kallbadhusille uimaan ja saunomaan. Tämän jälkeen ilta jatkui korridoorissani kansainvälisemmällä porukalla, mutta suomenkieli oli paikoin hyvinkin hallitseva. Oli tosi hauskaa tutustua uusiin suomalaisiin täällä, heitä onkin yllättävän paljon täällä. Nyt olen yhtenä järjestäjänä itsenäisyyspäivän juhlia varten. Pidämme juhlat lauantaina 4. joulukuuta; tuntuu muuten hassulta mennä luennolle maanantaina kun on itsenäisyyspäivä eli "pyhäpäivänä". Katsotaan mitä juhlista tulee.

 

Kööpenhamina: Köpiksessä on tullut rampattua harva se viikonloppu, tai noh, pari kertaa kuussa ainakin, kiitos Marjaanan. Esimerkiksi reilu viikko sitten hän kutsui minut suomenkielen opiskelijoiden sitseille teemalla Piraatit. Oli hauskaa juoda Lapin Kultaa ja laulaa sitsilauluja suomeksi. Ikimuistoistoiset bileet, joita seurasi ikimuistoinen lauantaiaamu: Copenhagen Dox järjesti erikoisnäytöksen meren rannalla sijaitsevalla Badhusilla. Siellä näytettiin suomalainen elokuva Miesten Vuoro, jonka jälkeen pääsimme kallbadhusin saunaan ja mereen, mutta mikä mahtavinta: telttasaunaan, jossa puulämmitteinen kiuas ja saunavihdat!!!! Sinne siis suuntasimme kahden tunnin yöunilla ja olo oli kuin uudestisyntynyt saunan jälkeen. Yksi ikimuistoisimmista kokemuksista Tanskanmaalla aivan varmasti!

Pirat Sitz

Saksa: kerkesinpä piipahtamaan Saksassakin muutaman päivän ihmevisiitillä lokakuussa. Matka ol melko ex tempore, sillä lähdin parin kaverini bändin matkaan vailla huolta huomisesta. Ostin bussimatkat Köpiksestä Berliiniin ja Rostockista takaisin Köpikseen (ihan vaatimaton 7,5h CPH-BRL mutta hallllpa). Menin siis ensin Berliiniin, jossa ehdin viettää päivän Ulriken (oli vaihtarina Lundissa keväällä) kanssa nähden monia tärkeitä monumentteja ja paikkoja kaupungissa. Illansuussa suuntasin entisen Itä-Berliinin nurkille, Kreutzbergiin, missä The Mutants esiintyisi. Ilta oli käsittämättömän hauska. Tapasin suomalaisenkin, joka opiskelee Berliinissä ja niin me suu vaahdossa puhuimme politiikasta, ei liene parempaa puheenaihetta parin promillen humalassa. Berliinistä jäi hyvä fiilis. Haluan sinne toistekin, toivottavasti pidemmäksi aikaa. Seuraavana aamuna matka jatkui Rostockiin, viiden tunnin automatkan päähän. Perillä olimme illansuussa. Rostockia en valitettavasti juurikaan ehtinyt nähdä, baari, jossa keikka oli, sijaitsi syrjässä keskustasta. Toisaalta, talo tarjosi ruoat ja juomat, bändi musiikkia aina aamuun asti, eli mikäs siinä oli ollessa. Edelleen olen kiitollinen bändin pojille siitä, että ottivat minut matkaansa. Ihan paras reissuni!

Parlamenttitalo, Berliini

The Mutants@Wild at Heart, Kreuzberg, Berliini

Halloween: juhlimme korridoorissamme halloweenia. Toiset pukeutuivat enemmän kuin toiset, mutta sangria ja olut virtasi, musiikki soi. Piipahdimme myös osalla porukasta Delphissä, jossa pidettiin useitakin Halloween -juhlia. Yleisemmin korridoorielämästä todettakoon, että blogin otsikko vaihtokrapula? viittaa etenkin elämään korridoorissa 12 muun ihmisen kanssa. Ystävärakkaan Riikan käytyä viime viikolla täällä visiitillään aloin kaivata Suomea ja Suomeen. On joskus aika rasittavaa asua ison ihmisjoukon kanssa, kaikki kun eivät ole kiinnostuneita siisteydestä ja muiden huomioimisesta. Pääasiassa hommat menee hyvin, mutta kyllä jo kaipaan enempää yksityisyyttä, sitä että saa mennä keittiöön kalsareissaan jos siltä tuntuu. Että tiedoksi Rantaselle sitten ku asutaan yhdessä: saatan alkuun käyttää vapauttani kuleksia kalsareissa kotosalla, toivottavasti liityt seuraan :D

Halloween

 

Vaihtokrapulasta kielii myös yleisempi kyllästyminen joka viikkoiseen juhlintaan ja juopotteluun. Alan kai tulla vanhaksi, mutta joskus on ihan kivaa vaan olla kotona ja katsoa vaikka joku elokuva. Lukemisellekin on enemmän aikaa, saatan jopa oikeasti oppia jotain :)

Puolessa välissä lukukautta mennään, jouluksi kotiin käymään ja sitten vielä muutamaksi viikoksi takaisin.

Vaihtokrapula vai yleisempi eksistentialistinen kriisi? Tiijä tuota pirulauta...