Ostin halvalla juoksulenkkarit. Aloitan siis (täälläkin) lenkkeilyn. On niitä tullut jo tyypättyä, mutta siten, että päädyin kävelemään suurimman osan matkasta; sitä paitsi täällä ei ole lähettyvillä pururatoja tai metsäpolkuja, pelkkää kovaa ja harmaata, koiranpaskan värjäämää asfalttia. Mutta oli ihanaa, sillä aurinko paistoi ja lämmittikin. Kova tuuli toi hevosenlannan hajua Delphistä puoleen väliin matkaa asti; kevään merkki!

Tosin kevät on antanut viitteitä tulostaan jo viimeiset pari viikkoa puron solinalla, auringolla ja lintujen laululla. Oli huvittavaa, että helmikuussa joutsenet pakenivat paikalta talven rysähtäessä päälle ja muutamaa viikkoa myöhemmin ne palasivat iloisesti loilottaen (miten muuten sitä joutsenenten honotusta kuvailisi?) takaisin Lundiin. Se oli iloinen hetki, tuntui, että kevät on nyt varmasti tulossa; tosin olivathan nämä fågelit erehtyneet aiemminkin :)

Olen kuullut, että Suomessa on edelleen lunta röykkiöittäin ja lisää tulee. Täällä lumet ovat suurin piirtein poissa. Eilinen vesisade teki kaiketi selvää lopuistakin. Ihanaa! Tosin suomalaisena ja pessimismiin taipuvaisena ihmisenä odotan varmaan vaikka vappuun asti takatalvea tulevaksi; Suomessahan se ei olisi ihme eikä mikään jos vappuna sataa räntää. Mutta silti nautin näistä keväisistä hetkistä, ehkä enemmän juuri siksi, että joka aamu ennen verhojen avaamista näen mielessäni helvetillisen näkymän räntäsateen paskaamista ikkunoista: äkäkutti, talvi is back, lunta tupaan!

Kårhuset

Kevään tulo merkitsee itselleni uskomatonta energiabuustia, mistä lie se tuleekaan, onko minussa sisäänrakennettu aurinkokenno? :) Kevät on myös aiheuttanut minussa add-oireita: on vaikea keskittyä esseiden vääntämiseen kun aurinko paistaa ja tuntuu kutsuvan ulos; viime päivät ovatkin menneet niin, että joka toinen minutti olen kuin lumottuna katsellut haikeana ikkunasta ulos, enkä tietokoneen ruutua, jolle pitäisi muodostaa vakuuttavaa argumentaatiota vakavista aiheista ilman linnunlaulua ja auringonpaistetta. Onneksi ensi viikolla ensimmäinen jakso on ohi ja pääsen tosen teolla nauttimaan keväästä; ensi viikonloppuna suuntaamme ryhmä rämällämme Osloon viikonlopuksi ja pääsiäisenä on suunnitelmissa Skåne-tour, eli täsmäiskuja lähitienoon kyliin ja kaupunkeihin, kenties vähän Tanskanmaallekin. Tässä kohtaa mainostankin Skånetrafikenin 'Around the Sound' A 2-day adventure' -lippua, jolla pääsee reissaamaan julkisilla niin paljon kuin sielu sietää kahden päivän ajan. Nyt vain hintaan 249SEK eli n.25€, woooow! Plus, että sisäinen lapseni odottaa innolla Helsingborgista lähtevää lauttaa Helsingöriin (Tanska)!! \o/

Puistossa

Kevät on pian täällä. Olen ollut täällä jo yli kaksi kuukautta. Aika menee julmetun nopeasti, liian nopeasti. Jokainen päivä, ihan tavallinenkin, tuntuu mahtavalta. Tunnen olevani täällä jo kuin kotonani, torspoillessani lähikaupassa tai tylsistyessäni luennolla; kirotessani kämppisten sotkemista (hiljaa mielessäni, ainakin vielä) ja herätessäni alakerran orgioihin aamuyöllä. Tuntuu ihan omalta tämä elämä, rakentamassa (tai pikemminkin rekonstruoimassa) itseään irti juuriltaan, itsenäisesti ja ihmisten keskellä, joihin en koskaan tutustuisi jos olisin vain kotona Jyväskylässä tai Kuusankoskella. Tää on ihan parasta! :)