Niin ihana paikka kuin tämä eteläinen Ruotsi onkin, niin olipahan virkistävää päästä etelänaapuriin visiitille (jos toiselle ja kolmannellekin). Kööpenhamina valloitti: suurehko mannereurooppalainen pääkaupunki, mutta jossa oli kaltaiseni maalaistollonkin kuitenkin helppo liikkua ja seikkailla ilman eksymisvaaraa :b

Kööpenhamina helmikuun lopulla Rundertaanin maisematasanteelta. Suurkaupunki punaisine tiilikattoineen <3

 

Pari asiaa, jotka Tanskassa ja etenkin söpiksessä Köpiksessä turisteilevan kannattaa ottaa huomioon: ensinnäkin alkoholia myydään 24/7 kaikissa kauppoissa. Tästä riemastuneena ostin hieman ennen puolta yötä yhden siiderin 7-Elevenistä:b Jokaisen kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina lähijuna (S-tåget) on ilmainen koko päivän ja myös useimmat kaupat ovat auki! Tätähän piti totta vie koittaa ja matkasinkin kaverini kanssa aina Roskildeen asti (ihan koko matkaa ei päässyt s-junalla, tyvärr).

Roskildelaisen viikinkimuseon pihalla lojui puisia jollia, tässä yksi. Ei ehkä ihan viikinkien aikainen tosin.

Roskildessa oli melko hiljaista, mutta kävelykatu oli viihtyisä (kesällä varmasti todella vilkasta), samoin satama, jossa myös hostelli sekä viikinkimuseo. Kaunista arkkitehtuuria ja reippaita kanssaihmisiä: sunnuntaimaraton tai mikä lie oli meneillään.

 

Elämän ja kuoleman symboli -jättimäiset ruukut Heste Torvetilla.

Roskilde oli mukava pikkukaupunki, joskin hiljainen. Kesällä ja etenkin heinäkuun alussa kun Roskilde Festival valtaavat kaupungin on meno ihan erilaista. Saa nähdä löydänkö itseni vielä sieltä:)

 

Ehdimme myös käydä Hillerödissä, jossa sijaitsee jylhä Frederiks Borg. Tässä kohtaa täytyy mainita yksi huomio Tanskan mallista: ilmeisesti siellä saa vielä vetää röökiä pubien sisällä, ainakin joidenkin. Väsyneinä ja nälkäisinä ajattelimme mennä hämyisään kuppilaan matkalla takaisin asemalle, mutta tupakansavu oli kuin isku vasten kasvoja pubin ovea avattaessa. Saattaa olla aromikkaat sapuskat siellä :b

Kööpenhaminaankin jäi vielä paljon nähtävää ja koettavaa. Muun muassa kuuluisa merenneitopatsas vielä ikuistamatta. samoin Christiania; hieman undergroundimpi kaupunginosa omine sääntöineen ja säätöineen. Tämä ei jää tähän Danmark!

Frederiksborg Hilleröd