No niin, heti se alkaa rustailemaan näitä hajatelmiaan, vaikkei oo kuin muutaman päivän ollut siellä Skoonessa ja takasinkin viel tulee :D

No mut hei, nämä muutamat päivät ovat saaneet minut inspiroitumaan ja pohtimaan paikkaani maailmassa, ties mitä tuleva viisi kuukautta saa  minussa aikaan...

Paikkani maailmassa; kuten otsikko antaa ymmärtää niin täällä ollaan, kotona, juhuu! Kaikki oli jotenkin niin tuttua: Öresundståg oli myöhässä, melkein myöhästyin illan viimeisestä bussista ja korridoori tulvii kansainvälisyyttä ja jätettä, suihkusta tuli ensin kylmää vettä minuuttitolkulla (ekologista antaa sen valua, mutta en kaivannut yhdeltä yöllä shokkihoitoa) ja alakerrassa oli bileet (ollut melkein joka ilta, miten nuo jaksaa? :D)...Mutta tosiaan, lievää eksistentiaalista kriisiä pidellyt koko kesän, nuo reilut 2 kuukautta, jotka olen "asunut" lapsuuden huoneessani, sohvalla nukkuen pahvilaatikoiden ym. keskellä. Kodin tuntua en tuntunut saavan irti tästä asetelmasta millään keinolla. Muutoin vietin kesän kuten kesän yleensäkin Kuusankoskella: tehden jotain "paskahommaa" ja makoilemalla rannalla, nyt olikin hyvä kesä jälkimmäiselle toiminnalle :) Mutta vaikka illat jo viilenevät ja Skånen tuuli tuivertaa, tuntuu hyvältä olla taas Ruotsissa, in the land of the beautiful people, kuten taisin alkuvuoden ekoissa blogeissa mainita :)

Mitä lomalla tehdään? Lomalla levätään ja käydään paikoissa. Täällä ollessa järjestettiin viikon kestävät Malmö Festivaalit, ilmaistapahtuma keskellä kaupunkia kulttuuri-, desing- ja musiikkiesitystarjontoineen. Lundista pelipaikoille oli helppo hurauttaa junalla tai bussilla, molemmat joka tapauksessa myöhässä ja tupaten täynnä :D Festivaaleilla kaikki esitykset olivat katsojille ilmaisia, vain ruoka ja juoma seka maailmanpyörä lienivät maksullista hupia. Isoja esiintymislavoja oli kolme, sitten pari pienempää ja lukuisia musiikkitelttoja. Ruokatarjoilut oli järjestetty yhdelle kadulle, joka notkui molemmin puolin mitä eksoottisimpia pikaruokia, kuten libanonilaista, kreikkalaista, puolalaista ruokaa sekä minulle oudoinpana: hirvikebabia :b Kävimme katsomassa useita ruotsalaisia artisteja, jotka eivät ainakaan minulle olleet ennestään tuttuja, mutta veivät sydämeni mennessään ainutlaatuisella saundillaan (esim. Niki and The Doves kasarityylisellä elektropopilla). Näimme myös yhden jenkkiläisen rap-duon Grieves with Budo, kaksi brooklynilaista nulikkaa (laulaja etenkin näytti n.16-vuotiaalta eikä todellisille i'ille ole vielä löytynyt vastausta netistä), jotka käyttivät esityksessään jouhevan räpin lisäksi sähkökitaraa, syntikkaa ja trumpettia. Tosi viihdyttävää! :)

Tilataidetta Malmö Festivaaleilla.

 

Jaarittelen sitten pitkin syksyä enemmän touhuistani  täällä, jos niistä on mitään sanottavaa; enhän ole tällä kertaa vaihtarina vaan kurssiopiskelijana, eli minulla ei ole mentor-ryhmää, jonka kautta tutustua uusiin ihmisiin. Olen siis yksin :) Tavallaan se on tosi helpottava ajatus, vaikka en varmaan tule viettämään niin villiä elämää kuin keväällä. Mutta asetan tässä tavoitteeni tulevalle syksylle ja voin sitten "vaihdon" päättyessä tammikuussa katsoa kuinka kävi:

 

-Aloita jo se hemmetin gradu! Parin viikon päästä on eka gradutapaaminen ryhmän kanssa ja siellä teurastetaan ideat ja pudotetaan pilvilinnoista. Toivottavasti aiheeni (tai minä) ei tule ihan elävältä nyljetyksi :D Gradua olisi tarkoitus työstää etenkin alkusyksy kun minulla vain yksi pääasiassa netissä etänä tehtävä kurssi; aikaa luulisi olevan. Luulisi. Pitäisi. Loppuvuosi saattaa mennä toisen kurssin parissa, sillä se laajempi ja vaatii todella jo paneutumista ja perehtymistä (maisteritason kurssi vieläpä, hui!).

-Puhu sitä hiton ruotsia! Heh heh, Ruotsissa ollaan mutta kieli taipuu enklantille aika ajoin :) Noh, uusi alku korridoorissa, paljon uusia sveduja, yhden kanssa olen jo ruostuneella ruotsillani pari sanaa vaihtanut. Enemmän tarvisi treenata kieltä, yllättävän äkkiä se unohtuikin kesässä kun ei käyttänyt aktiivisesti oikeastaan yhtään...

Ehkä tuossa on ne kaksi keskeisintä tavoitetta, ei siis kovin suuria odotuksia minulla syksyn suhteen:D Palataan asiaan, mie jatkan lomailua niinkin levollisella toiminnalla kuin gradumateriaalin metsästyksellä!